Forum Linki24.fora.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Przepisy kuchenne
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Linki24.fora.pl Strona Główna -> Hyde Park
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fortuna
Gość





PostWysłany: 12 Październik 2006, 23:07    Temat postu:

dasz skosztować
Powrót do góry
Linki24
Emeryt


Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1631
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 13 Październik 2006, 21:59    Temat postu:

To przepisy kulinarne

Wie ktoś jak i z czego robi się sos do kebaba ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fortuna
Gość





PostWysłany: 13 Październik 2006, 22:27    Temat postu:

co za wyszukane smaki nie wiem i już ale umię robić pyszną surówke do hamburgerów itp grzanek -otóż moim drodzy cieniutko poszatkowana kapusta,papryka czerwona,pora,do tego duzo kukurydzy bo ja tak lubię cukier,sól,pieprz,trochę kwasku cytrynowego i majonez-odczekac i szamać mmmmmmmmmmm pycha smacznego
Powrót do góry
Ojciec Dyrektor
Weteran


Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 619
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 13 Październik 2006, 22:33    Temat postu:

Rozumiem, że chodzi ci o sos czosnkowy, oto przepis...

Napisał: BK
Składniki
• jogurt naturalny bez cukru,
• pół główki czosnku,
• świeża natka pietruszki,
• 2-3 łyżki majonezu,
• sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ząbki czosnku wyciskamy, kroimy na drobno natkę pietruszki, dodajemy jogurt i majonez, całości mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na trochę do lodówki. Smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fortuna
Gość





PostWysłany: 15 Październik 2006, 22:53    Temat postu:

hej truciciele ,gdzie są wasze przepisy na cud mikstury
Powrót do góry
Linki24
Emeryt


Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1631
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 16 Październik 2006, 18:04    Temat postu:

Ojciec Dyrektor napisał:
Rozumiem, że chodzi ci o sos czosnkowy, oto przepis...

Napisał: BK
Składniki
• jogurt naturalny bez cukru,
• pół główki czosnku,
• świeża natka pietruszki,
• 2-3 łyżki majonezu,
• sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ząbki czosnku wyciskamy, kroimy na drobno natkę pietruszki, dodajemy jogurt i majonez, całości mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na trochę do lodówki. Smacznego





BIG THX Wink Wink Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Linki24
Emeryt


Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1631
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 18 Październik 2006, 23:16    Temat postu:

artykuł skasowany za złamanie 4 pkt. regulaminu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ojciec Dyrektor
Weteran


Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 619
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 19 Październik 2006, 15:14    Temat postu:

Nie ma za co, służę pomocą na przyszłość...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WombaT
Przyjaciel


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 2061
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: www.Web-Site.com.pl

PostWysłany: 19 Październik 2006, 22:16    Temat postu:

a zna ktos przepis na gotowana wode? Bo Jasiu nie zna! Smutny

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WombaT
Przyjaciel


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 2061
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: www.Web-Site.com.pl

PostWysłany: 3 Grudzień 2006, 11:57    Temat postu:

juz potrafie!
gotowac wode na herbate :*':


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kathra
Weteran


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 281
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 3 Grudzień 2006, 12:35    Temat postu:

Kiedys mialam przepis na cisto.. ktory nam dala prof. Od Polskiego ale nie wiem gdzie schowalam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartolino9
Użytkownik


Dołączył: 12 Paź 2006
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 27 Styczeń 2007, 18:09    Temat postu:

a ja umiem robić naleśniki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kiri
Emeryt


Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1946
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 25 Styczeń 2008, 16:56    Temat postu:

1 sredniej wielkosci arbuz
1 melon
2 gruszki
2 brzoskwinie
kisc winogron
1 lyzka posiekanej melisy
sok z polowy cytryny

Arbuza przecinamy na pol i lyzeczka wycinamy kulki z miazszu. Podobnie postepujemy z melonem. Gruszki obieramy, usuwamy z gniazda nasienne i kroimy w duza kostke. Dodajemy wingogrona. Wszytskie skladniki wkladamy do wydrazonej polowki arbuza polewamy sokiem z cytryny, mieszamy i mozemy posypac melisa lub liscmi miety.
Smacznego!

Oczywiscie mozna inne owoce wybrac.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kiri
Emeryt


Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1946
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 25 Styczeń 2008, 16:56    Temat postu:

250g sera mascarpone
1 galaretka owocowa
250g owoców (do wyboru: winogrona, brzoskwinie, jabłka, banany)
1,5 szklanki wody
1 lzyka cukry(lub więcej do smaku)
1 lyzka soku z cytryny

Owoce myć, w zależnoscu ood ich rodzaju, usunąc pestki, gnazda nasienne i ewentualnie podziel mniejsze kawałki. W garnku zagotować wodę i rozpuścić w niej galaretke. Dokladnie wymieszac. Do galaretki doloz ser mascarpone, sok z cytryny, cukier i jeszcze raz dokladnie wymieszac kub zmiksowac tak by nie bylo grudek. Do pucharow naloz owoce (zostaw troche na pozniej do dekoracji) i zalej je stygnaca masą. Pucharki schlodz w lodowce. Deser udekoruj pozostalymi owocami, mozna rowneiz bita smietana i mieta.
Smacznego!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kiri
Emeryt


Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1946
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: 25 Styczeń 2008, 16:56    Temat postu:

1kg sera
2 czubate lyzki maki ziemniaczanej
2 szklanki cukru
150g masla
8 jaj
skorka z pomaranczy
rodzynki
cukier waniliowy lub wanlia

Mielimy ser dwu lub nawet trzykrotnie badz uzywamy gotowego twarogu sernikowego.Ucieramy zoltka z cukrem. Dodajemy sera i ciagle ucieramy, wlewamy roztopione i schlodzone maslo, dosypujemy make ziemniaczana, cukier waniliowy i skorke pomaranczowa, rodzynki ale wczesniej pluczemy. Do dobzre wymieszanej asy dodajemy ubita na sztywno piane z bialek i delikatnie mieszamy. Forme smarujemy maslem i posypujemy bulka tarta. Nakladamy mase serowa, smarujemy po wierzchu bialkiem i wkladamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 1 godz i 15 min
Smacznego!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Linki24.fora.pl Strona Główna -> Hyde Park Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Programosy.
Regulamin